Gode råd til parforholdet, som jeg lærte af mænd

Det skøreste ved parforhold, er at vi (kvinder) synes at have regnet det hele ud, som om vi er alene i parforholdet. Vi mener, at vi har alle svarene, som om vi opfandt kærligheden, og alt ville være fint, hvis de (mændene) kun ville gøre, hvad vi siger. Hånden på hjertet, så plejede jeg at tænke på den måde, eller henad i den retning. Når mine veninder kom til mig med deres egne problemer, ville jeg lytte og selvfølgelig give dem et svar. En dag indså jeg dog, at mange af mine svar var præget af de lektioner, jeg havde lært af *gisp* mænd. Og her er et par af de lektioner, jeg har lært af de vidunderlige og ikke så vidunderlige relationer, jeg har haft igennem mit liv. 

1. Hold informationerne om dit forhold tæt ind til kroppen

Jeg kan huske, at da jeg var sammen med min yndlingsekskæreste, og vi havde vores skænderier – store som små – så var det helt naturligt for mig at snakke om det med mine tætte veninder, som vi piger jo har kutyme for at gøre. En af gangene fandt han ud af det – ikke fordi jeg gjorde det i skjul – men jeg husker faktisk ikke, hvordan han fandt ud af det, men han blev meget forarget over det, og følte, at de problemer, der nu engang opstod i vores forhold var vores anliggende. Desuden ville han heller ikke opfattes som et fjog blandt mine veninder på baggrund af, hvad jeg fortalte om vores forhold, når jeg var sur på ham. Og det giver egentlig perfekt mening. I vores behov for at give vores tanker frit løb og vende alverdens emner med vores piger deler vi ofte intime og personlige detaljer om vores parforhold. Og lad os være ærlige, det er ikke altid positivt. Vær opmærksom på, hvad du siger om din partner, fordi når du og din partner har løst jeres konflikter, så kan dét du har sagt stadig forfølge ham i dine pigers øjne, og det vil du jo ikke have.

2. Apropos veninder… Din mand er ikke din veninde

Det har jeg nok lært på den hårde måde. Jeg har haft til vane at behandle mine ekskærester som mine veninder, og mente, at det da var selvskrevet, at de skulle lægge ører til mit fnidder. Det følte jeg ligesom var en del af Nicole-pakken, ha ha. Men jeg blev klogere, og har – håber jeg – lært at tøsesnak primært forbeholdes mine veninder – og jer derude, som læser med. 😉

3. Og når du er klar til snakke. Så snak. Mænd er ikke tankelæsere

Åh, hvor ville jeg elske, hvis jeg kunne sukke mig, surmule eller trampe mig til det, jeg ville have og kanalisere min indre 2-årige. Jeg ville være den bedste 2-årige nogensinde! Men jeg er desværre en voksen kvinde, der er i stand til at sætte ord sammen og derfor skal bruge disse ordsammensætninger til at give min mening til kende. Men dette kan især være svært, når du vil have din partner til forstå dig. Eller: Det er svært, når du mener, at din partner allerede skal vide, hvad der er galt uden, at du bruger dine ord. Det gør de normalt ikke. Og hvis de gør, forstår de det ikke. Og hvis de forstår det, ved de ikke, hvordan de skal løse det. Og hvis de ved, hvordan de skal løse det, er de kvinde-tankelæsere. Og mænd er ikke tankelæsere. Det måtte min daværende kæreste lære mig, da jeg gav ham en af mine berygtede tavshedsbehandlinger, fordi – i mit hoved – burde han vide, hvad der var galt! Frustreret og magtesløs kiggede han mig i øjnene og sagde: ”Skat, jeg kan ikke læse dine tanker. Hvis der er noget galt, skal du fortælle mig det.” Wow! Himlen åbnede sig og englene begyndte at synge. Så indså jeg ikke kun, at han ikke ved, hvad der er galt, men han ved ikke engang, at der er noget galt. Tal om et gennembrud. Når jeg gav efter for ideen om, at han virkelig ikke var opmærksom, nødvendiggjorde det, at jeg forklarede mit perspektiv, det ændrede den måde, jeg kommunikerede med ham på. Og lagde fundamentet til min generelle kommunikation med mænd fremadrettet.

4. Og mens du kommunikerer … Efterlad dramaet til skuespillerne

Sjov historie: Engang da jeg snakkede i telefon med min yndlingsekskæreste, gjorde han mig virkelig sur. Så jeg lagde bare op. Efterfølgende stirrede jeg på telefonen og ventede på, at den skulle ringe. Da den ikke ringede, ringede jeg tilbage til ham og nærmest råbte: ”Hvorfor ringer du ikke tilbage?” Og han svarede: ”Hm, fordi du lagde på midt i min sætning?” LOL! Jeg griner fordi det er et resultat af mit forhold til en anden fyr før ham, hvor det var sådan det fungerede. Skrig og råb i stedet for at tale, at kalde hinanden navne erstattede kærlighed og respekt, og trusler om at forlade hinanden var normalt, det var simpelhent den måde, vores forhold var. Og pludselig gik jeg rundt med den opfattelse, at alle forhold var sådan. Huh? Indtil min yndlingsekskæreste faktisk reddede mig lidt fra den opfattelse og den tilhørende opførsel, som han ikke gad og tolerere. Så selvom du bliver vred, og har lyst til at lave en scene, så er det ikke vejen frem og lærte Mary J Blige os ikke om NO MORE DRAMA?

5. Og skab derefter din balance … Husk at gør plads til dig selv

At være en god og nærværende kæreste betyder ikke, at du skal tilsidesætte dig selv eller dine behov. Hvis det er prisen, så er prisen for dit forhold alt for høj, og så er det en pris, du kraftigt bør overveje om du gider betale. Og før du betaler, så tænk over, hvilke omkostninger din ”investering” har. Et parforhold er selvfølgelig ikke kun en dans på lyserøde skyer, men hvis forholdet tærer mere på din energi og livsglæde, end det tilføjer – så er det på tide at trække din investering tilbage. 

Share:

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Scroll til toppen