Kære sorte kvinder: selvomsorg er ikke fjenden

Jeg blev inviteret på et weekendsophold for 1.5 måned siden. Jeg så frem til at få tid til at skrive og læse. Men foruden ord og læsning modtog jeg noget, jeg anså for at være endnu mere værdifuldt: god gammeldags hvile og ro i sindet.

Selvom det måske ikke virker som en gevinst for nogle mennesker, var disse 48 timers egenomsorg og introspektion en af ​​de rigeste oplevelser, jeg har haft i lang tid. I en verden, hvor den gængse kulturs vision om sorte kvinder er en stoisk kvinde med knytnæven hævet trodsigt i luften mod modgang og foden på halsen af alle hendes problemer, føltes det godt at dekomprimere og lade livets daglige stress og jag falde af mig. Og vigtigst af alt at reflektere over, hvor jeg er i nutiden og ikke være så optaget af, hvor jeg eller andre synes, jeg burde være.

En del af skylden for samfundets definition af en stærk, sort kvinde falder på os som sorte kvinder. Vi er blevet vores egen værste fjende ved at blåstemple ideen om, at selvpleje er fjenden, når det faktisk er vores nærmeste ven. Vi har påtaget os denne alt for opofrende, ‘I’m-Unbreakable’ mentalitet for at pacificere det ubehag, det forårsager andre, når de tænker på os som mennesker, som også fortjener kærlighed og pleje, som de gør. 

Den afdøde feministiske forfatter, Audre Lorde, siger det bedst:

“I have come to believe that caring for myself is not self-indulgent. Caring for myself is an act of survival.”

Dette er den besked, der skal tatoveres i vores hjerter og sys ind i vores psyke. De falske smil, vi præsenterer, det store, røde ‘S’, som vi hævder at have på vores bryst, og de usynlige kapper, der svinger over ryggen, er netop det: usynligt.

I virkeligheden ligger vores største styrke i bevidstheden om vores svagheder og skrøbeligheder. Det er okay at græde. Det er okay at have lidt alene tid. Det er okay ikke at have styr på det hele. Vi bliver mere sunde og hele og i stand til at støtte andre, når vi først tager os af os selv. Nægtelse af at give efter for vores egen selvpleje bringer os i en fare, som ingen er villige til at redde os fra.

Helt ærligt, vi dræber os selv. Vi dør lidt mere hver gang vi nægter os ret til vores egenomsorg. Vi begår psykologisk selvmord, når vi fortæller os selv, at vores personlige behov ikke betyder noget af frygt for, at vi bliver fejlagtigt bedømt som bitchy, whiny, doven eller inkompetent. 

Hvad godt er vi for andre, hvis vi ikke først er gode for os selv? Hvordan kan vi forvente at trives, når vi ikke har gas tilbage i vores mentale eller fysiske tank til at skabe trivsel for os selv? Hvis løgn lever vi, og hvorfor?

Det tog et stykke tid at komme til et sted, hvor jeg ikke altid har lyst til at have svarene eller bære et lykkeligt ansigt, når jeg er følelsesmæssigt drænet. Jeg tillader ikke længere mig selv eller nogen anden at få mig til at føle mig skyldig i at kalde en time-out, når jeg ved, at jeg ikke har det i mig at tage verdens vægt på mine skuldre.

Jeg har lært, at vittigheden er på mig, når jeg omfavner en falsk følelse af mig selv. Og da ingen griner, vælger jeg at acceptere mine begrænsninger. Jeg vælger, hvad der er ægte. Jeg vælger livet.

Share:

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Scroll til toppen