Ndegu med chapati

Som de flittige af jer nok har bemærket, har Annette udgivet sin første kogebog “Smagen af Mit Afrika”, og det skal da heller ikke være nogen hemmelig, at det er noget, vi er svært begejstret for. Dels fordi Annette med jævne mellemrum tidligere har beriget os med hendes fantastiske opskrifter. Find dem her og her. Dels fordi Annettes kogebog tager udgangspunkt i det afrikanske kontinent, hvor hun har taget forskellige retter og givet dem sit eget udtryk. Dels fordi Annette er en fremragende kok – det kan vi, og mange andre skrive under på – så ved vi, at der venter sig nogle velsmagende og lækre retter i hendes kogebog. Vi har fået lov til at bringe en sådan en til jer og nedenunder kan I således finde opskriften til retten Ndegu med chapati.

Hvis I vil vide mere om retten og have fingrene i de resterende retter, hvilket vi selvfølgelig kun kan anbefale, så hop forbi hendes hjemmeside, hvor I også finder kogebogen. Velbekomme 🙂

Ndegu med chapati

Antal 2 personer

Ingredienser
  

Ndegu (Mungbønner)

  • 250 g mungbønner
  • 6 dl vand
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 løg fint hakket
  • 1 tsk. ingefær fint hakket
  • ½ butternut squash
  • 3 friske tomater blendede
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 tsk. karry
  • ½ tsk. gurkemeje
  • salt
  • peber

Chapati

  • 250 g hvedemel
  • 1 ½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 2,5 spsk. rapsolie

Sådan gør du
 

Ndegu

  • Kom mungbønnerne i en gryde og kog dem møre – det tager ca. 40 min.
  • Hæld 3 spsk. kokosolie på en pande og tilsæt løg og ingefær, og lad dem stege i et par minutter så de karamelliserer sammen.
  • Tilsæt nu karry, gurkemeje og butternut squat og rør det godt sammen i 1-2 min..
  • Tilsæt derefter blendede tomater, kokosmælk og mungbønner og lad den simre ved middel varme i 12 min. Smag til med salt, peber, citronsaft eller en sjat sukker.

Chapati

  • Bland mel og salt i en skål.
  • Tilsæt rapsolie og rør det sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen helt glat og smidig.
  • Dæk dejen til med et rent viskestyk og lad dejen hvile i 20 min.
  • Fordel dejen i ca. 8 dejkugler og lad dem hvile yderligere 10 min – tildækket.
  • Drys mel på køkkenbordet og kagerullen. Hver dejkugle rulles ud til en tynd pandekage.
  • Steg pandekagerne på en varm pande med 1 spsk. olie på hver side.
  • Gentag processen til du er færdig.

Share:

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Scroll til toppen