Sød kartoffel gryde med kokos

Sådanne vegetariske gryderetter smager simpelthen herligt, og tager hverken tid eller kræfter at lave. Smagen er intens fra start til slut, og sammen med ris er det også en virkelig god hverdagsret for hele familien. Børn som voksne elsker de eksotiske, røde, sød kartofler, og kikærterne blender fint ind i de øvrige smage.

Gryden er i den grad inspireret af det Afrikanske køkken, og selvom sød kartoffel stammer fra Syd Amerika, så er det i den grad noget, som er blevet vel integreret mange andre steder i verden. Kokosmælken er ligeledes en populær ingrediens i den Afrikanske madlavning. Hvor store dele af Afrika bruger kokos i alle deres opskrifter på den ene eller den anden måde.

Hvis man ønsker at tilføre retten kød, så kan både kylling og oksekød sagtens tilsættes. I så fald skærer man kødet i mundrette, mindre stykker, og steger det sammen med løgene i gryden. Derudover kan man også servere quinoa til retten i stedet for ris, hvis man ønsker at videre udvikle endnu mere på opskriften.

Sød kartoffel gryde med kokos

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 500 g søde kartoffel
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 400 g kikærter (1 alm. dåse)
  • 150 g grønkål

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg og steg det blødt og glasagtigt i en gryde med olie
  • Tilsæt krydderier og lad det stege et par minutter ved lav varme
  • Vask og skrub sød kartoffel grundigt og skær det dernæst i mundrette stykker
  • Steg kartoflerne et par minutter i krydderierne og tilsæt da kokosmælk og bouillonterning
  • Lad det simre ved lav temperatur i ca. 15 min eller til kartoflerne er kogt møre. Rør grundigt undervejs så saucen ikkebrænder på eller skiller.
  • Tilsæt kikærter og groft hakket grønkål og lad det simre i et par minutter til kålen falder sammen
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og server med ris og hakkede nødder

Noter

smages til med salt og ekstra krydderier
serveres med ris og finthakkede mandler, peanuts eller cashewnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.