Sorte mænd kan ikke lide sorte kvinder

Foto: Getty Images

“…but when you get on, he’ll leave your ass for a white girl.”

Lad mig starte at sige dette: Jeg ved, at denne artikel kan skabe en del kontroverser, og jeg ved, at det er en sprængfarlig overskrift med en meget generaliserende tone. Så er det af vejen. 

Sorte mænd kan ikke lide sorte kvinder. Ja, jeg sagde det.

Og selvom det er selvindlysende, må jeg hellere eksplicit udtrykke, at jeg ikke mener alle sorte mænd, men det er sandt for mange, og det er et voksende problem (synes jeg). Jeg tror, at jeg ville være ret ligeglad, hvis andre racer havde det på den måde, men det faktum, at “mine” egne mænd har det på den måde, er en farce.

Jeg har haft samtaler om dette med en række sorte mænd. Det bliver altid rimelig intenst og bølger frem og tilbage. Et af mine argumenter, der altid går igen lyder: “Du forstår det ikke. Sorte mænd betragtes som sexede og en fangst for andre racer, men sorte kvinder anses aldrig for at være de mest attraktive” og jeg bliver mødt med argumenter som: “Du har ingen anelse om, hvordan det er at være en sort mand. Man bliver set på som om man er kriminel og bliver altid mistænkeliggjort”

Der er en vis sandhed i det argument, fordi det har jeg ikke. Men jeg tænker for mig selv: I det mindste har I sorte kvinder, der værdsætter sorte mænd. Og jeg ser det modsatte i mindre og sjældnere grad.

Popkulturen er i mine øjne en stor synder. Det som om, at den ubevidst eller bevidst fortæller sorte kvinder, at de ikke er attraktive. Jeg har set sorte mænd ikke skænke en smuk sort pige et enkelt blik, men set selvsamme mænd næsten knække halsen for at iagttage en fin (tør jeg at sige uattraktiv) kvinde af anden race. Huh?

Ganske vist mener jeg, at alle har ret til deres personlige præference, når det kommer til, hvad de kan og ikke kan lide. Men når du som sort mand begynder at sige ting som: “Jeg går ikke ud med sorte kvinder; Jeg finder dem ikke attraktive”, så synes jeg, vi har et problem. Din mor er sort. Dine søstre er sorte. Din yndlingstante er sort. Finder du alle disse kvinder uattraktive? 

Men hvorfor mener jeg så, at sorte mænd ikke kan lide sorte kvinder? Ifølge min egen (uvidenskabelige) undersøgelse er jeg kommet frem til følgende årsager.

“Sorte kvinder har for meget attitude/ de er for ghetto”       

I en diskussion med en ven af familien, som jeg er vokset op med nævnte han overfor mig, at sorte kvinder har for meget attitude og er alt for kontrollerende. Jeg spurgte derefter, om han foretrak en underdanig kvinde eller en, som han kunne kontrollere, og han svarede “Nej, jeg vil bare ikke have en, der tror, at hun kan kontrollere mig.” Sikke et skvat, og ja, det sagde jeg også til hans ansigt!

Før jeg mødte min ekskærestes mor, troede hun, at jeg var hvid. Fra den måde, jeg taler i telefon på til den måde, jeg “opfører” mig på, er jeg ofte blevet kaldt en “hvid sort pige”. Pointen med dette er, at jeg ikke har et attitudeproblem, og at dét at have et attitudeproblem ikke er forbeholdt én etnicitet. Jeg får en attitude over normale ting, som enhver kvinde ville. Jeg har veninder med mange forskellige baggrunde, og har set dem alle udvise attitudeproblemer, når deres grænser er blevet overskredet. 

“Sorte kvinder er ikke attraktive”

Duh. Man kunne starte listen med Rihanna og Beyonce. Men du har måske også hørt om Simone Missick? Lupita Nyong’o? Angela Bassett? Keke Palmer? Regina King? Nia Long? Taraji Henson? Ja, jeg kunne faktisk blive ved resten af dagen. Selv kvinderne i min egen familie – SMUKKE!

“Jeg kan godt lide pænt hår”

Den her er nok den, der irriterer mig mest og gør mest ondt. Efter min mening har dette dog også noget at gøre med samfundsnormen og mediebilledet, som jo spiller en ikke ubetydelig rolle i, hvad der defineres som smuk og attraktivt i et samfund, og her føles det nogle gange som om, at den største taber i portrætteringen af skønhed, er sorte kvinders naturlige hår? Og det er jeg lidt træt af. For lige at lukke jer ind i en anden af mine diskussioner, er jeg før blevet mødt af følgende: “Vi foretrækker kvinder med naturlig skønhed.” Jeg blev straks forvirret over, hvad han mente, så jeg bad ham om uddybe, og han fortsatte “Når de (hvide piger) vågner om morgenen, er de klar til at komme afsted. De har ikke brug for en 20 cm weave...” Jeg håber, at I er ligeså mundlamme, som jeg var over den her vanvittige, forkerte udlægning af tingene, og jeg lod ham også vide, at dét billede han udlagde anerkender jeg på ingen måde!

Jeg kender SÅ mange smukke sorte piger med naturligt hår, med fletninger, med weaves, med kort hår, som har så meget at byde på. Men hvorfor er det så, at vi nogle gange føler os usynlige? Forbigået? Og vigtigst af alt, hvorfor får vores egne mænd os til at føle sådan? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.