Stegt tilapia med kikærter i tomatsauce & bulgur

Denne stegte tilapia har en flot og sprød overflade, der gør at fisken smager fantastisk. Hvis du ikke allerede er bekendt med denne velsmagende fisk, så er det en mild aromatisk, hvid, fisk som kan tilberedes på mange forskellige måder. De krydrede kikærter mætter, smager godt og giver et perfekt kick til bulgur.

Velbekomme!

Stegt tilapia med kikærter i tomatsauce og bulgur.

Annette Niyomwungere

Ingredienser
  

  • 200 g Tilapia med skind
  • ½ spsk Stødt spidskommen
  • 1 spsk  Tomatpure
  • 2 stk Kardemommekapsler kvast
  • 2 fed hvidløg 1 skal knuses og 1 skåret i tynde skiver
  • 1 tsk Harissa chili
  • ½ Saltet citron finthakket
  • ½ Løg finthakket
  • 240 g Kikærter eller 1 dåse kirkærter, drænet
  • 3 dl Grøntsagsfond eller grøntsagsbouillon
  • 4 g Koriander grofthakket
  • 10 g Timian stilke
  • Olie til stegning Olivenolie eller rapsolie
  • En stor smørklat
  • Salt & peber til smagning

Sådan gør du
 

Stegt Tilapia

  • Vend tilapia stykkerne med knust hvidløg, en lille smule olivenolie og spidskommen, rør godt sammen og lad den hvile i 20 min.
  • Kom olie i en stegepande på høj temperatur (høj varme for at få en sprød stege skorpe) og ligge tilapia med skind nedad i 3 min.
  • Kom en smørklat, timian stilke og hvidløg i panden med tilapia og brug en ske til at hælde
    blanding ovenpå tilapia i ca. 3 min.
  • Tag tilapia af panden og lad dem hvile i ca. 5 min før servering.

Kikærter i tomatsauce

  • Varm olie i en sauterpande eller gryde ved høj varme, kom løg i og sauter dem til de er gyldne. Skru ned for varmen og kom hvidløg i tynde skiver og rør det sammen med løgene.
  • Tilsæt knuste kardemommekapsler, harissa chili, saltet citron, kikærter, salt/peber og rør godt rundt i ca. 5 min.
  • Kom grøntsagsfond i og lad det simre sammen i ca. 5 min. eller indtil saucen er tyk og cremet.

Tilbehør

  • Kog bulgur i grøntsagsbouillonen
  • N.B: Retten kan også serveres med: brød, ris, kartofler.

Share:

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Scroll til toppen