Velkommen til ”At date som en mørk kvinde” – jeg er din vært i aften.

”…Det var en af de første gange, jeg indså, at denne lort ikke ville være let. Jeg var ganske ung. Når du er ung, er de ting, der adskiller dig, lidt mindre synlige. I dine teenageår, bliver du mere oplyst og begynder at stille spørgsmålstegn ved, hvad fanden der foregår.”

Spol et par år frem, og jeg er et sted, hvor hvis der er en omstændighed, der gør mig utilpas, taler jeg om det, så det kan ændre sig. Ironisk nok plejede jeg at være stille, fordi jeg ikke ønskede, at andre skulle føle sig utilpas, hvis jeg tog det op. Som de ville. Og stadig gør. Men nu er jeg bare lidt mere ligeglad.

Nå. At date som en mørk kvinde, nu skal I høre. Jeg er ude med nogle venner. På klubben får jeg øje på en høj fyr med rodet hår, og han synes også at have fået øje på mig. Det ene tager det andet, og vi danser, der ryger shots ned som var det et kapløb. På et tidspunt tager vi en puster, finder et sted og slår os ned, hvorefter beskydningen af komplimenter fra hans side begynder, i beruset tilstand.

Han fortalte mig, at jeg var den smukkeste pige derinde den aften og den eneste han ønskede at tale med. Han fortalte mig også, at han normalt ikke taler med ”piger som mig”. Musikken var høj, så han måtte læne sig ind for at blive hørt og hvilede derfor hånden på mit knæ. Så begyndte han forsigtigt at strejfe mit ben, forbløffet. ”Wow” sagde han. ”Wow. Dit ben… Er så glat… Hvad… hvad er det?”

Jeg tænkte på, hvad han sagde. Om hvordan han normalt ikke taler med ”piger som mig.” Piger med mørk hud og krøllet hår, må han mene. Piger, der blevet kaldt ”abe” og/eller ”neger.” Og jeg tænkte på alle de gange, jeg har været sammen med drenge, der ikke forstår mig. Jeg overvejede at spille med på den. Jeg overvejede at besvare hans spørgsmål om mit ben med ”det er på grund af melanin magi” eller sige ”jeg var blevet kysset af solen” og så blæse et kys. Jeg tænkte på alt dette, men det ubekymret i mig besluttede imod det.

Jeg sukkede, rullede mine øjne og vendte mig mod ham.

”Kokosolie.”

Tid til at danse

Share:

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på linkedin
Scroll til toppen