Go Back

Ndegu med chapati

Antal 2 personer

Ingredienser
  

Ndegu (Mungbønner)

  • 250 g mungbønner
  • 6 dl vand
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 løg fint hakket
  • 1 tsk. ingefær fint hakket
  • ½ butternut squash
  • 3 friske tomater blendede
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 tsk. karry
  • ½ tsk. gurkemeje
  • salt
  • peber

Chapati

  • 250 g hvedemel
  • 1 ½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 2,5 spsk. rapsolie

Sådan gør du
 

Ndegu

  • Kom mungbønnerne i en gryde og kog dem møre – det tager ca. 40 min.
  • Hæld 3 spsk. kokosolie på en pande og tilsæt løg og ingefær, og lad dem stege i et par minutter så de karamelliserer sammen.
  • Tilsæt nu karry, gurkemeje og butternut squat og rør det godt sammen i 1-2 min..
  • Tilsæt derefter blendede tomater, kokosmælk og mungbønner og lad den simre ved middel varme i 12 min. Smag til med salt, peber, citronsaft eller en sjat sukker.

Chapati

  • Bland mel og salt i en skål.
  • Tilsæt rapsolie og rør det sammen til en ensartet masse.
  • Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen helt glat og smidig.
  • Dæk dejen til med et rent viskestyk og lad dejen hvile i 20 min.
  • Fordel dejen i ca. 8 dejkugler og lad dem hvile yderligere 10 min – tildækket.
  • Drys mel på køkkenbordet og kagerullen. Hver dejkugle rulles ud til en tynd pandekage.
  • Steg pandekagerne på en varm pande med 1 spsk. olie på hver side.
  • Gentag processen til du er færdig.